Eurobus Online

Mikulástroli - Mikulásgyár

2016. december 12. 21:00 - Eurobus Online

Itt az adventi időszak, ömlik az ember nyakába a karácsony mindenhonnan, s még a közlekedés terén is eljött az az időszak, amikor a különböző karácsonyi járművek előmerészkednek az ünnep alkalmából. A sok villamosos őrület mellett ilyen a Solarisok megérkezte óta a 9000-es pályaszámú Trollino, ami tavaly inkább Fénytroli jellegű volt, idén "csupán" Mikulástroli. Az idei verzió nekem jobban tetszik, de vannak, akik épp az ellenkező véleményen vannak. Ez ilyen, mindenki más.

9000_4.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

"Világjáró" eModulo-k - Budapesten szétdobálva

2016. október 09. 20:00 - Eurobus Online

Néhány hónapos üzemen túl vannak már a budapesti e-buszok, azaz a Modulo Medio C68E-k, s a kezdeti vizeslepedő húzogatás után szép csendben végzik a dolgukat a budapesti forgalomban. Tényleg csendben, melyet időnként a kompresszor zaja tör meg, s ezzel megadja az e-Modulozás élményét. Amellett, hogy egyik példányuk tényleg megjárta a fél világot a 80edays futamon, Budapesten belül is igencsak szét lettek szórva, jó pár vonal esetén egy új kapacitáskategóriát képviselve.

nle-857.jpg

Nem épp new york-i látkép, csupán Budapest: a kis e-Modulo hasít a Roosevelt Széchenyi István téren.

Tovább
2 komment

Telebusz üresen vonatpótlással

2016. június 25. 23:40 - Eurobus Online

Lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, hogy nem láttam a kis Vehixelek újpesti szerepléséről még egy árva sort se, bár nem lepődnék meg, ha eddig senkinek se tünt volna fel. Ma délelőtt figyeltem fel rá, ahogy a winmenetrendet túrtam, hogy a 121-esen pörög egy kocsi belőlük hétvégén a magaspadlós cinkotai F1-es számban. Amennyire vissza tudtam fejteni a winmenetrendből, június első szombatja óta.

Hiába, ezt szeretem, ahogy már párszor említettem is, hogy nem kell a világ végére elmenni egy-egy jópofa dologért. Terveztem már rákosborzasztói látogatást értük, de egy fél nap ráment volna, így eddig kimaradt. Most pár újpesti túrával megoldható a sorozat. 

mxj-003.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Piacnap: önjárózás, teszt Citaro és e-Modulo

2016. június 04. 23:30 - Eurobus Online

Szeretem, amikor nem kell világvégi, lehetetlen helyekre elzarándokolni egy-egy jó fotótémához, s az utóbbi hónapban el is voltam ilyen téren kényeztetve. Erre a hétvégére is összejött egy járműteszt és egy érdekes terelés önjárózással, egyazon helyszínre. 

A 15-ös vonalcsoportra kiadott tesztbusz egy Mercedes-Benz Citaro NGT, mely egy hétig lesz kint a vonalon. Természetesen nem az aktuális forgalmiként, hanem mögötte kullogva plusz számként. Mai nap elég szellős is volt, ahogy egy-egy BKV-s Citaro mögött haladt, s a törzsutasok élből fel se szálltak rá. Remélem a buszszakértők írnak majd róla egy kiadós tesztet, én inkább nem vállalkozok ilyenre, egyszerű hobbista utasként. Egy dolgot emelnék hirtelen ki belőle, hogy fotózható kijelzővel szerelt. Hiába, a Mercedes ért az extrához, ha nem a BKK specifikálja. 

Tovább
Szólj hozzá!

Modulok a 191-esen

2016. május 16. 23:30 - Eurobus Online

A pünkösdi hosszúhétvégén a 16-os vonalcsoport és a 27-es buszjárat után a 191-esen is debütáltak a BKV kis elektromos buszai. Ma még csak egy óbudai Citaroval felváltva volt, viszont hétköznapokon - elvileg - már 4 kis Modulo lesz a vonalon. Igazából a 27-es mellett ez az egyik legjobb terep nekik, az emelkedős - lejtős szakaszok és a viszonylag kis fordulóidő miatt. Emelett az már csak plusz, hogy végre teljesen visszamidisedik a vonal, a hosszú ideje tartó csak szóló, illetve vegyesen szóló - midi - U10 feállások után. 

Remélem beválnak. 

Tovább
Szólj hozzá!