Eurobus Online

Évértékelő - 2020

2020. december 30. 18:30 - Eurobus Online

A 2020-as év teljesen máshogy alakult, mint ahogy terveztem elsőre, márciustól célokat kellett váltanom. A vidéki utazásokról le kellett mondanom, s átálltam Budapest only-ra. Viszont, ha csak a pesti célokat nézem, akkor egy tök jó kis év lett ez.

Január

Az év eleje "normálisan" indult, s így egy totál ködös, borult január eleji napon irány Kecskemét, a Keko-s első napokat megörökíteni. Attól független, hogy nem napos-ajtós hanem totál zajos, szürkében szürke képek lettek, bejött nekem. A kezdő MAN flottából legalább tudtam egy adagot meríteni. 

RXC-536

Tovább
Szólj hozzá!

Önjárók: 79-es trolibusz kárpát utcai szakasza

2020. augusztus 10. 22:30 - Eurobus Online

Immár hét éve annak, hogy 2013 júniusában a 79-es trolibusz útvonalát meghosszabbították a Vizafogó lakótelepen a Kárpát utcához. A hosszabbításhoz szorosan kapcsolódik a 83-as trolibusz eredeti útvonalának visszaállítása - vezetéképítéssel természetesen, a Fővám téren. Az eddig a 83-as terelt útvonalán (is) közlekedő önjárásra alkalmas, második generációs Solaris trolibuszok felszabadulásával meg tudták hosszabbítani a 79-es trolibusz útvonalát vezetéképítés nélkül, önjáró üzemmódban.

8015

Egy 79-es troli harmadik generációs Solarissal a kárpát utcai szakaszon, önjáró üzemben. Háttérben a Révész fűtőmű.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: Budapest

Az új Árpád híd autóbusz-állomás

2020. augusztus 03. 22:30 - Eurobus Online

Egy majdnem 5 éves ideiglenes állapotnak lett augusztus 1-én vége, ugyanis ekkor megnyílt az új Árpád híd autóbusz-állomás a tervezett, végleges helyén az Árbóc utcában, az egykori autóbusz-állomás helyére épült irodaház oldalában.

Árpád híd autóbusz-állomás

Az új, 4 kocsiállásos Árpád híd autóbusz-állomás a felépült irodaház oldalában az Árbóc utcában.

Tovább
4 komment
Címkék: Budapest

Évértékelő - 2019

2019. december 30. 23:20 - Eurobus Online

Nos, 2019-es évet is tudtam úgy zárni, hogy el tudom készíteni ismét az aktuális év évértékelőjét. Igaz, nem lettem semmiből se 100%, nem lettek meg a Volánbuszos Setrák, nem fotóztam teljesen össze Kecskemétet, Pomázra is csak pát mutatóba való fotóért mentem, de jó kis év volt, utaztam eleget. 

Január

A szokásos, végtelenítetten otthonülős január, időnkét metrópótló-fotózással színesítve. Januári képnek viszont ezt a tök snassz City-trolist választom inkább, hisz ez az útvonalszakasz az északi irányból kikerült, a Vértanúk tere átépült, így itt ilyen képet már nem fotózhat az ember. 

8016.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Székesfehérvár - 2019

2019. november 10. 20:00 - Eurobus Online

Székesfehérvárról nem tudok újat mondani, ha buszfan társadalom szemével nézem a dolgot, hisz mindenki aki él s mozog lejár ide fotózni, s megírja a frankót a saját kis felületén. Most inkább arra hegyezem ki, hogy összesítsem az innen-onnan olvasható, beszerezhető infókat a fehérvári helyi közlekedésről, illetve most ősszel jó pár napot lent töltöttem, viszonylag friss fotóanyagom is van hozzá, nem csak az Alba Volános korszak. Igaz, e poszt megírásával már az országos volán-összevonás utánra csúsztam, de a fehérvári helyi flottában október óta nem volt jelentős változás, az esetleges logócseréken túl, maradt az egységes helyi fényezés: fehér alapon piros és kék csíkozással.

JIW-674.jpg

Egy öreg Conecto fordul a várkörúti körforgalomban.

Tovább
2 komment
süti beállítások módosítása